Läskin ja Luikun Blogi


Oma maali vai ei?
( 14.10.2010 )

Läski: Se on Luikero kausi taas alkanut. Uusia sääntöjä ja tulkintoja taas sivukaupalla. Enää ei riitä pelkkä rankkari aluerikkeestä maalintekotilanteessa vaan kylkeen tulee kaksi minuuttia vettä ja leipää. Eikä maalejakaan jaeta enää ihan miten sattuu vaan tekijänä saattaa olla outo pelaaja nimeltä Oma Maali. Mites nämä uudet säännöt istuu kokeneen dumarin oikeuskäsitykseen?

Luikku: Mielestäni paras uusi sääntö on kuitenkin ylivoimaisesti se, että uusien sääntöjen mukaan erotuomarit saavat keskustella ainoastaan käytävissä, ei siis pukuhuoneessa tai kentällä. Tämä helpottaa varsinkin niitä tilanteita, joissa tuomaripari ei nyt vain sosiaalisesti sovi keskenään samaan koppiin. Voisin esimerkiksi kuvitella, että kanssasi on uuden säännön myötä huomattavan paljon mukavampi lähteä vihellysmatkoille. Mitä tulee näihin mainitsemiisi sääntöihin, niin ainakin tuo rankkarista automaattisesti seuraava jäähy on tervetullut lisä erotuomarin työkentälle. Enää ei tarvitse rankkaritilanteissa miettiä, pelattiinko sitä palloa vesirajan ylä- vai alapuolelta. Oma maali. Sehän on vähän niin kuin purkki Tikkurilan pohjamaalia, vähän harmaata ja mitäänsanomatonta. Kerropa läski itse, mitä mieltä olet. En oikein osaa suhtautua tähän kysymykseen.

Läski: Olisihan se kiva jos harmaan Tikkurilan sekaan voisi laittaa vähän punamaalia! Tuo "oma maali-sääntö", tai oikeastaan sen tulkinta, ei ole osunut ihan nappiin. Vaikka sinänsä paperilla luettuna asia onkin selvää pässinlihaa, niin kaikki tuomarit eivät kuitenkaan tule tulkitsemaan sitä samalla tavalla. Olen varma, että osalle tulevan kauden omista maaleista tekijäkin olisi löydettävissä. Ja onhan tästä aiheesta jo jokunen pelaaja vetäissytkin puoli pussillista kesäpäivää nenäänsä. Säbä on mielestäni maalintekopeli ja kentällä ei ole pelaajaa nimeltä Maali Oma. En tykkää, mutta en tykkää veroistakaan ja onhan nekin maksettava.

Luikku: Ei ole kentällä pelaajaa nimeltä Maali Oma, mutta onhan se nyt jokseenkin arveluttavaa merkkauttaa numerolle 97 maali vain siitä, että tämä karvaa ”hullun kiilto silmissä” sillä seurauksella, että pakki jännittää ja heittää poikkarin maalille, joka menee oman puolustajan nilkasta sisään. Rajanvetotapauksissa olisin kyllä sen kannalla, että ennemmin etsittäisiin maalille tekijäksi pelaaja. Tähän lopuksi pyydän sinua, muodin hypertietäjää, kiteyttämään kahdella virkkeellä, miltä tämän kauden liigaerotuomaripaidat näyttävät. Seepruus on historiaa, mutta onko raidasta menty allikkoon (kalsareihin)?

Läski: Vai kahdella virkkeellä! Vihreä on muotiväri armeijassa, mutta Puolustusvoimatkin ovat siirtyneet alusvaatteissa ns. teknisiin materiaaleihin. Sikakin on kuulema söpö kun sitä oikealla tavalla katsoo.

Luikku: Jos tähän jotain kommentoisin, se olisi sormella vetämistä vasta maalattuun pintaan. Jääköön siis tähän tämä diskurssi.


Kommentit:

Heh! 15.08.2011

Törmäsin tähän tekstiin kun hain googlesta tietoa sanalla "oma maali". Oli löydetty tänne 97 karvaamassa. Hauskaa ja kiitos kunniasta :) Pelaajien kanssa ollaan keskusteltu, että eikö se nimenomaan ole sen karvaajan ansiota, että pakki pallon omaan maaliin paniiksissa laittaa? Sama juttu ylivoimalla. Maalin edestä annettu viuhuva poikkari on aina laskelmoitu puoliksi menemään syyttömän pakin mailasta tai jalasta sisään jos se ei tavoita kaveria takatolpalta. Usea pelaaja ei viitsinyt edes tällaista passi harkita pelin ratkettua koska ylivoima olisi loppunut ja kaikki kiva loppunut ilman palkintoa...

Harmi, että teksistäsi painaa ylimielisyys ja vähättely pelaajia kohtaan. Muuten mukavaa tekstiä

T 97
Nimimerkki:


Viesti: 
Kirjaudu

 
 

Arkisto
2010 / 10
2010 / 4
2010 / 2
2009 / 12
2009 / 11
Copyright:   Kesset ry   |   Paavo Kantola