Läskin ja Luikun Blogi


Taraflex – rahoille vastinetta?
( 20.11.2009 )

Taraflex –tuo maaginen sana, jonka piti mullistaa salibandy. Nopeampi tempo, tason nousu ja katsojaystävällisyys. Siinä osa markkinointifraaseista, joilla tuota sinistä autuutta tuotiin salibandykansan tietouteen. Pfizerin sinistä tuotetta markkinoidaan samoilla tunteisiin vetoavilla sanankäänteillä, joskin katsojaystävällisyys liittyy ainoastaan maksullisten televisiokanavien asiakkaille.

Kuinkas sitten kävikään, paniko sininen matto veren kiertämään vai kiehumaan?

Kauden alussa ei ollut voimassa olevaa televisiosopimusta. Lähetykset alkavat joskus keväällä, jos alkavat. Pääkaupunkiseudulla halleissa on pauhannut. Ei niinkään yleisö, vaan ilmastointilaitteet. Eipä ihme.

Huippusalibandy näkyy olevan tällä kaudella sitä, että maalin takana kykitään minuuttitolkulla kuin biisoni mudassa ja tehdään satunnaisia pistoiskuja, jonka jälkeen onkin aika treenata pakaralihaksia ja odotella, josko se vastustaja uskaltaisi maalin takaa kurkistaa. Ennestään pallovarmat pakit ovat nyt entistä pallovarmempia. Se siitä yleisöystävällisyydestä. Kaiken lisäksi tuo tahmakasa on katkonut ainakin seitsemän polven ristisidettä pääsarjatasolla.

Läski & Luikku eivät kritisoi sitä, että lajia pelataan yhdenmukaisella alustalla, joka parantaa syöttövarmuutta ja lopettaa sählyn, joka liittyy parkettiin. Sen sijaan Läski & Luikku eivät pidä siitä, että miljoonien resurssit pannaan mattoon ja unohdetaan perustyö sekä suurin ongelma: mikä on se keino, jolla katsojat saadaan pääkaupunkiseudullakin raahautumaan sen matalamman kaukalon ääreen?

Olisiko tullut halvemmaksi ja tuloksiltaan tehokkaammaksi ottaa vaikka yksi pala pituussuunnassa pois, jotta kärkikarvaajat olisivat laittaneet taitavimmatkin pakit ahdinkoon ja pakottaneet heitä tekemään edes joskus muita kuin 110 % varmoja ratkaisuja? Pitäisikö maalivahdin saada heittää pallo keskiviivan yli? Läski & Luikku eivät tiedä vastausta, mutta nykymeininki on tylsää kaikille. Kertokaa te keinoja, joilla sinisen enkelin tuoma hyöty saadaan maksimoitua.


Kommentoi (5)


 
Kirjaudu

 
 

Arkisto
2010 / 10
2010 / 4
2010 / 2
2009 / 12
2009 / 11
Copyright:   Kesset ry   |   Paavo Kantola